L’actor Sergi Mateu es posa en la pell de l’arquitecte i polític Puig i Cadafalch en un espectacle escrit i dirigit per Marc Rosich.

Per tal de commemorar l’any Puig i Cadafalch, que se celebra el 2017, Teatre Obligatori i la Federació d’Ateneus de Catalunya presenten un espectacle teatral basat en la vida i obra del rellevant arquitecte.

A “Puig i Cadafalch, un croquis” es pretén apropar la figura humana de l’arquitecte i polític en la forma d’un monòleg dramàtic construït a partir de fragments de les seves memòries i d’una selecció dels seus discursos més famosos. El prestigiós actor Sergi Mateu es posa en la pell d’una de les figures cabdals de la nostra història en un espectacle que, lluny de ser una visió enciclopèdica del personatge, pretén bastir un croquis de la seva figura. Un apropament més aviat expressionista a la seva persona, de manera que a partir dels seus pensaments més íntims es puguin oferir les quatre pinzellades clau que dibuixen la seva personalitat. Tot, per entendre la importància de les seves idees dins el seu moment històric, en el període convuls que va de finals del segle XIX fins a mitjans segle XX, després de la Guerra Civil, però també per subratllar la modernitat i l’actualitat del seu pensament, sobretot en defensa d’una cultura catalana universal i deslligada d’encaixos de supeditació a Espanya.

FITXA ARTÍSTICA

Intèrpret: Sergi Mateu

Text i Direcció: Marc Rosich

Disseny de vestuari: Núria Llunell

Disseny d’escenografia: Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Disseny d’il·luminació: Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Espai sonor: Josep Sánchez-Rico

Ajudant de direcció: Jordi Andújar

Cap tècnic: Pau Plana

Vídeo: Shasta Produccions

Cap de producció: Íngrid Marín

Co-Producció: Federació d’Ateneus de Catalunya i Teatre Obligatori

Agraïments: Jordi Bosch, Facundo Linares, Isaias Fanlo, Rafató Teatre, Sants Teatre del Centre  i Lluïsos de Gràcia (residència).

Amb el suport de l’Institut Català d’Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Dossier Puig i Cadafalch, un croquis

Fotografies Puig i Cadafalch, un croquis